Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti ”Marțea neagră” se repetă

”Marțea neagră” se repetă

DISTRIBUIȚI

Guvernul a plusat și a modificat legislația penală148730 – 010212017 –  Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat, marti seara, ca Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta privind modificarea legislatiei penale. De asemenea, a fost adoptata si ordonanta privind gratierea unor pedepse. ”Ordonanta de urgenta a Codului penal si Codului de Procedura Penala a fost adoptata. Am pus in concordanta deciziile CCR. Am tinut cont de observatiile si sugestiile CCR”, a anuntat, vizibil nervos, Iordache.

”La abuz in serviciu, acea plangere prealabila pe care cetatenii au invocat-o a fost eliminata. Cuantumul a ramas in valoare de 200.000 de lei. Ce e sub 200.000, nu e sanctionat penal dar paguba se recupereaza”, a mai spus Iordache despre abuzul in serviciu. Nu va fi nimeni sanctionat sub aceasta suma, dar prejudiciul se va recupera in civil. Intrebat daca Liviu Dragnea beneficiaza de actualele modificari, Iordache a spus ca ordonanta nu s-a dat in favoarea unor persoane particulare.

Pe un ton agresiv, Iordache a refuzat sa raspunda la intrebarile dificile ale presei, repetând mereu ”alta intrebare”.

Așadar, noutatea absolută este faptul că Guvernul a inclus un articol prin care exclude explicit de la inculparea pentru abuz în serviciu emiterea, elaborarea şi adoptarea de acte normative.

Documentele arată că proiectul de ordonanţă a fost transmis către Consiliul Superior al Magistraturii, spre avizare. Transmiterea către CSM s-a făcut marţi la ora 17.00, iar CSM urmează să se întrunească miercuri.

Marți noaptea, mii de persoane au ieșit în stradă în București, Sibiu, Timișoara, Iași și Cluj Napoca pentru a protesta față de atitudinea Guvernului. La Palatul Victoria din București circulația este blocată și au fost înregistrate incidente. S-a strigat ”Hoții, hoții” și s-a cerut demisia Guvernului Grindeanu.

Marți seara au fost puse gratii în fața Guvernului României, lucru care nu s-a mai întâmplat de multă vreme.

Romania a fost vândută la ceas de seară

Actorul Tudor Chirila este extrem de revoltat dupa decizia guvernului de a adopta ordonantele de gratiere si dezincriminare a unor fapte penale. ”Romania a fost vanduta la ceas de seara, in spatele usilor unui guvern de ticalosi. Sper sa plateasca pentru asta cu varf si indesat”, a scris Chirila pe Fcaebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.