Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ministerul Educației pregătește  o ”lege a manualelor”

Ministerul Educației pregătește  o ”lege a manualelor”

DISTRIBUIȚI

manuale148496 – 180112017 –   Pentru a elimina ”timpii morți” care generează întârzierea apariției cărților pe băncile școlilor, Ministerul Educației va realiza o lege a manualelor.

Ministrul Pavel Năstase a precizat că demersul va fi transparent și va debloca situația manualelor:

Este o problemă foarte importantă pe care eu și echipa de conducere a ministerului dorim să o rezolvăm. Aici vom face o analiză pe ciclul acesta, plecând de la curriculă până la distribuția manualelor, foarte rapid, împreună cu unitățile care sunt implicate din partea Ministerului Educației Naționale și încercăm să eliminăm acei timpi morți care generează întârzierea apariției lor. Toată lumea știe foarte bine că legea achizițiilor publice generează, nu numai pentru manuale, pentru foarte multe utilități și cerințe care vin nu numai în domeniul învățământului, foarte mari probleme. Noi avem în vedere realizarea unei legi a manualelor, lege care să preia acest ciclul de producție a manualelor școlare, să le scoată din sfera achizițiilor publice, să fie considerată ca o achiziție specială, astfel încât, în mod transparent evident și în mod competitiv nu a nominaliza anumite companii care să se ocupe de această producție, să putem să deblocăm situația în care ne găsim. Personal vă spun sincer că o consider ca prioritatea numărul unu ca problemă, ca gravitate și ca responsabilitate a noastră de a o rezolva„, a explicat Năstase, citat de Agerpres.

Referindu-se la manualele digitale, ministrul Educației a spus că acestea ajută elevul, dar ele nu pot înlocui profesorii.   PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.