Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Ministrul Finanțelor spune că gestionarea bugetului va fi cercetată de Curtea de...

Ministrul Finanțelor spune că gestionarea bugetului va fi cercetată de Curtea de Conturi

DISTRIBUIȚI

 viorel_stefan148340 – 100112017 –  Ministrul de Finanțe, Viorel Stefan a afirmat marți că la finalul anului trecut era necesară o rectificare bugetară negativă, acuzând guvernul anterior de “minciună grosolană”.

Ștefan consideră că datele preliminare privind execuția bugetară pe 2016, indică o scădere a încasărilor la bugetul de stat comparativ cu programarea bugetară de la începutul anului și de la rectficările bugetare, cel mai probabil diferența provenind din neatragerea fondurilor europene.

În opinia sa, eventualele “elementele de nelegalitate” în gestionarea bugetului vor fi cercetate de Curtea de Conturi.

“Este prima dată când veniturile bugetare scad atât de mult. Nu-mi amintesc ultimul an când veniturile bugetare au fost sub 32% din PIB”, a susținut Ștefan.

Chiar și în aceste condiții, Ștefan spune că guvernul se va încadra în ținta de deficit și că promisiunile din programul de guvernare vor fi respectate „la virgulă, fără rabat”.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anuntat duminica seara, la România TV, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă în legătură cu ”o gaură de 10 miliarde de lei” în buget. La rândul său, fostul premier Dacian Cioloș susține că  nu există ”gaura de zece miliarde în buget”, ci realitatea economică a României asupra căreia a avertizat, și că declarațiile liderului PSD sunt ”o scamatorie” prin care acesta vrea să acopere incapacitatea de a realiza toate promisiunile financiare din campania electorală.

Și fostul ministru al Finanțelor Anca Dragu contestă existența unei găuri bugetare și a arătat că deficitull bugetar cu care a încheiat 2016 a fost 2.59% din PIB față de 2,8% din PIB, ținta cu care a început anul precedent. Aceasta a mai arătat pentru HotNews că primul semnal de alarmă ar fi venit din partea Comisiei Europene, care monitorizează bugetele României, ”stat aflat într-o perioadă de supraveghere post-program până prin 2018”.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.