Acasă Externe Miza lui Putin pe termen lung

Miza lui Putin pe termen lung

DISTRIBUIȚI

scut-antiracheta148245 – 050112017 – Fostul director al CIA, Michael Morell a declarat că președintele Rusiei va încerca să obțină un acord cu Administrația Donald Trump prin care sistemele antirachetă NATO din România și Polonia să fie blocate, precum și anularea sancțiunilor antiruse, informează Mediafax.

Michael Morell a făcut avertismentul într-un interviu unde întrebat de reacția lui Vladimir Putin față de expulzarea diplomaților ruși a răspuns că nu a fost surprins și că președintele rus nu a făcut un gest deoarece vrea să-l câștige pe Trump de partea sa.

”Reacţia lui Vladimir Putin a fost neobişnuită, dar nu surprinzătoare. Este neobişnuită pentru că, de obicei, ruşii răspund simetric atunci când Statele Unite expulzează agenţi de informaţii. Birocraţii de la Moscova aşteptau acest lucru – un răspuns simetric. Dar nu este surprinzător că Putin nu a dat curs acelei recomandări, deoarece acest lucru este compatibil cu abordarea faţă de Donald Trump: vrea să îl câştige de partea sa, îl vrea prieten”,a declarat fostul director CIA.

”Vladimir Putin are o miză pe termen lung. Primul lucru pe care îl va vrea va fi o întâlnire bilaterală cu preşedintele Donald Trump care să producă un acord prin care Statele Unite să elimine sancţiunile occidentale impuse (Rusiei – n. red.) din cauza crizei din Ucraina şi acceptul SUA de a nu continua proiectele antirachetă din România şi Polonia, în schimbul unui efort militar comun împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Siria”, a adăugat Michael Morell.

Fostul director CIA este de părere că Putin mizează pe avantaje politice pentru Donald Trump, deoarece în acest fel ar putea evita interesele generale startegice ale Statelor Unite. ”Un astfel de acord ar conţine avantaje strategice pentru Vladimir Putin, iar el mizează pe avantaje politice pentru Donald Trump, pentru a putea evita interesele generale strategice ale Statelor Unite, întrucât celei mai mari părţi a publicului american de fapt nu prea îi pasă de Ucraina sau de apărarea antirachetă în Europa de Est, dar sunt preocupaţi de reţeaua Stat Islamic”, a mai precizat acesta. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.