Acasă Centru Mures Mureş: UDMR zice că PSD s-a grăbit cu grațierea

Mureş: UDMR zice că PSD s-a grăbit cu grațierea

DISTRIBUIȚI

Kelemen Hunor148669 – 300112017 –  Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat sambata, in cadrul Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) de la Targu Mures, ca actualul Guvern nu ar fi trebuit sa isi inceapa guvernarea cu subiectul gratierii si ca Executivul a abordat aceasta problema intr-o ”maniera eronata”.

”Sunt convins ca Guvernul actual s-a apucat de aceasta problema intr-o maniera eronata. Nu trebuia sa inceapa guvernarea cu acest subiect. Va pot spune cu sufletul linistit ca aceasta cale este una gresita, este una proasta, gratierea, si stiu ca nu va fi simpatic ceea ce spun, dar nu este vorba despre popor si condamnati, ci este vorba despre stat, statul acorda gratiere, nu se poate organiza referendum vizavi de politica fiscala, de gratiere, de amnistie, de buget si de relatii internationale, pentru ca acestea nu sunt relatiile care se pot hotari prin referendum. Daca ii intrebati pe oameni, oamenii vor cere pedeapsa capitala. Ultima data, in 1990, cand era ministru Valeriu Stoica, atunci s-a acordat o amnistie colectiva. Daca statul la un moment dat, daca Parlamentul adopta o lege a gratierii, atunci eu cred ca procedeaza gresit sau daca presedintele acorda individual atunci se poate, dar o astfel de situatie nu se poate face prin ordonante si asumarea raspunderii si, indiferent cat de ciudat va suna, Parlamentul trebuie sa adopte o lege in acest sens”, a spus Kelemen, potrivit traducerii oficiale, citate de Agerpres.

El a sustinut ca nimeni nu mai poate discuta rezonabil pe subiectul gratierii, dar in Parlament se poate realiza o dezbatere rationala si ca foarte multi confunda, voit sau nu, gratierea cu amnistia.

”Legat de gratiere si de amnistie, trebuie sa se organizeze o dezbatere parlamentara dar subiectul a fost gresit abordat si situatia se poate solutiona printr-o dezbatere justa si onesta in perioada urmatoare, nu neaparat inainte de dezbaterea legata de buget, nu neaparat inainte de alte subiecte pe care eu le consider mai importante. Foarte multi confunda gratierea cu amnistia, unii voit, altii din necunostinta, exista diferente enorme intre cele doua notiuni, intre cele doua institutii, motiv pentru care eu cred ca este bine sa se clarifice aceste notiuni si, in masura in care depinde si de noi, sa nu permitem aceasta confuzie”, a mai afirmat Kelemen Hunor. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.