Acasă Sud Prahova Prahova: Hoț de hoț

Prahova: Hoț de hoț

DISTRIBUIȚI

DIICOT148429 – 160112017 – La 14 ianuarie a.c., procurorii  DIICOT Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului George Ploscaru, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat. În cauză există suspiciunea rezonabilă că la sfârșitul anului 2016  inculpatul Ploscaru George a constituit împreună cu doi cetăţeni sârbi un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii pe teritoriul Franţei a unei infracţiuni de furt, în dauna unei persoanei juridice ce deţine o marcă elveţiană de bijuterii.

La 30 decembrie 2016 inculpatul Ploscaru a pătruns, după o prealabilă programare, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de “Mizrahi” şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării. Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis inculpatului Ploscaru e bunurile spre examinare, poziţionate într-o cutie, iar acesta din urmă, după o presupusă examinare i-a restituit reprezentantului legal al persoanei vătămate o altă cutie, asemănătoare, substituind cutia originală. Inculpatul nu s-a arătat interesat de cumpărarea produselor şi a părăsit locul comiterii faptei,având asupra sa bunurile menţionate anterior, în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro, inculpatului Ploscaru George revenindu-i un inel şi unul dintre cele două diamante brute iar restul bijuteriilor revenind, conform înţelegerii, cetăţenilor sârbi. Inculpatul a vândut în afara teritoriului ţării diamantul unor cetăţeni din statul Israel, iar cu inelul a intrat pe teritoriul României. Pentru comercializarea inelului cu diamant, inculpatul Ploscaru George a  intrat în contact cu doi cetățeni belgieni și unul israelian, fără ca tranzacția să se realizeze .

La 13 ianuarie 2017 procurorii  DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au efectuat șapte percheziții domiciliare pe raza municipiului București, ocazie cu care a  fost recuperat unul dintre inelele sustrase. La 14 ianuarie, Tribunalul Prahova a dispus  arestarea preventivă a inculpatului  Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile. Față de un alt inculpat  a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire. De asemenea, față de încă alţi şase suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvărșirii infracțiunii de tăinuire. Acţiunea a fost efectuată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.