Acasă Politic Reactie rapida de la Cotroceni

Reactie rapida de la Cotroceni

DISTRIBUIȚI

dobrovolskiIohannis, ”indignat” de gestul lui Ciorbea

Preşedintele Klaus Iohannis a recaționat joi, fiind ”indignat” de demersul Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, de a ataca la CCR articolul 2 din Legea 90/2001. Șeful statului este suprins că acesta acţionează ”în beneficiul unui singur om”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi. ”Strădaniile unei persoane care vrea să devină premier nu intră în atribuțiile Avocatului Poporului”, a transmis Administrația Prezidențială. Demersul Avocatului Poporului poate deschide poarta condamnaților penali să ne conducă”. Dobrovolschi a mai spus că preşedintele României este surprins şi de ”rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreşte să devină util noii majorităţii politice”. ”Preşedintele trage un semnal de alarmă ca toţi românii să înţeleagă cât de pericolos este acest demers, care poate deschide poarta condamnaţilor penal să ne conducă”. .

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională pe legea care prevede că membrii Guvernului nu pot fi persoane care au suferit condamnări penale. Acest act normativ l-a împiedicat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să pretindă funcția de premier, din postura de lider al coaliției PSD-ALDE, câștigătoare a alegerilor din 11 decembrie.

În sesizarea depusă la CCR, Avocatul Poporului a argumentat că art. 2 din Legea nr. 90/2001 contravine mai multor articole din Constituție, Convenției pentru apărarea drepturilor și a libertăților fundamentale, Declarației Universale a Drepturilor Omului și Pactului internațional cu privire la drepturile civile și politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.