Acasă Externe Rep. Moldova: Băsescu a fost moldovean doar șase luni

Rep. Moldova: Băsescu a fost moldovean doar șase luni

DISTRIBUIȚI

document-retragerea-cetateniei-lui-traian-basescu148211 – 040112017 –  Preşedintele Igor Dodon a semnat Decretul pentru retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu, anunță Deschide.MD. Documentul nu se referă însă şi la soţia fostului preşedinte, Maria Băsescu.

Fostul președinte al României declara recent că îl va acţiona în judecată pe Igor Dodon, dacă acesta semnează un decret privind retragerea cetăţeniei sale.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi soţia acestuia au obţinut cetăţenia Republicii Moldova pe 9 iunie 2016. Ei au solicitat cetăţenia moldovenească şi au depus la 8 martie o cerere în acest sens la preşedinţia de la Chişinău. Băsescu declara în iulie 2013, după o vizită în Republica Moldova, că după ce îşi va termina mandatul de preşedinte al României va cere, ”poate”, cetăţenia moldovenească în semn de respect şi dragoste pentru Republica Moldova şi oamenii ei.

Tot în aprilie 2015, Băsescu a fost decorat de preşedintele Nicolae Timofti cu ordinul ”Ștefan cel Mare”, decoraţia militară supremă a Republicii Moldova. Distincţia i-a fost acordată ”în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice”, potrivit preşedinţiei de la Chişinău.

Traian Băsescu a declarat, potrivit sursei citate că ”nu comentez altfel, decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite și că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și – de ce nu – o Republica Moldova care să fie unită cu România. Decizia lui Dodon este una strict politică, care în timp o să-l dezonoreze. Eu sunt unionist și nu am ce-i face lui Dodon”.  –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.