Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Români repatriați din Yemen

Români repatriați din Yemen

DISTRIBUIȚI

mae148316 – 090112017 –  Doi cetăţeni români şi soția unuia dintre aceştia, de cetățenie yemenită, au fost evacuaţi, în siguranţă, din Yemen pe traseul Sayyoun – Amman – Atena – București duminică.

Deplasarea a fost monitorizată de Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, cu care cei doi cetăţeni români s-au aflat în legătură permanentă pe tot parcursul deplasării.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu structurile MAE implicate și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistenţă consulară în vederea repatrierii celor trei persoane pe cale aeriană, emiterea documentelor de călătorie şi asigurarea îndeplinirii formalităţilor de îmbarcare.

MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune.

Pe website-ul MAE este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv ”Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara!”.

Cetăţenii români prezenţi în zonele de conflict sunt sfătuiți să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară.

De asemenea, prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” (care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone) şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!” pot fi obținute informații actualizate despre condițiile de călătorie.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.