Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Se circulă în condiții de iarnă

Se circulă în condiții de iarnă

DISTRIBUIȚI

 conditii de iarna148474 – 170112017 – Pe toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, inclusiv pe drumurile din județele aflate sub avertizare cod galben de ninsori și vânt Caraș-Severin, Călărași, Constanța și Mehedinți, se circulă în condiții de iarnă.

Pe Autostrada A2, între Fundulea şi Lehliu vizibilitatea este sub 100 de metri, iar între Lehliu şi Drajna vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri din cauza viscolului.

Deși se acţionează şi se împrăştie material antiderapant, din cauza vântului puternic zăpada este readusă pe partea carosabilă.

La nivelul județului Constanța au fost constituite 5 puncte de lucru temporare cu paramedici aparținând IGSU în toate locaţiile în care există șenilate aparținând CNAIR – Centrul de Întreținere Curentă A2 Valea Dacilor, Baza RAJDP Băneasa, Baza RAJDP Topraisar, Centrul de permanenţă Cogealac şi GI Chirnogeni.

În ceea ce privește traficul feroviar, nu sunt înregistrate probleme deosebite, se circulă în condiții de iarnă, existând posibilitatea anulării unor trenuri și apariția de întârzieri.

Referitor la traficul aerian, menționăm că două curse aeriene de la Bacău și Iași au aterizat fără probleme pe Aeroportul  Otopeni, iar două care urmau sa decoleze de la Bacău și patru de la Iași au fost anulate din cauza vântului și a ceții.

Porturile Constanța Nord, Constanța Sud – Agigea, Mangalia şi Midia au fost închise.

Nu sunt probleme de tranzit în punctele de trecere a frontierei, însă șoferii trebuie să țină cont de faptul că în toate județele din sud ninge, iar in Bulgaria a fost emisă o avertizare de Cod Galben pentru ninsoare și vânt.

La nivelul celor 4 județe aflate sub incidența Codului Galben au intervenit peste 1.000 de angajați ai MAI cu 486 mijloace.

CNAIR a acționat cu 740 utilaje și au fost utilizate 2.058,12 tone de material antiderapant şi 1,7 tone clorură de calciu.

Se recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să verifice dacă autoturismele sunt pregătite pentru iarnă, să aibă suficient combustibil și să forțeze intrarea pe tronsoane greu accesibile.

Atenție atunci când parcați autoturismul! Nu blocați căile de rulare ale mijloacelor de transport în comun sau accesul în anumite zone ale utilajelor de deszăpezire.

Semnalați situațiile de urgență la 112. PROMPT MEDIA

 

1 COMENTARIU

  1. I aș fi loat pe toți colegii mei din rutieră făceam o chestie misto la dezăpeziră să dezăpezim drumurile să ajutăm că d aia suntem. Si eu i coordonam că s chel de la un birou călduț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.