Acasă Externe Turcia: A început procesul a 270 de persoane acuzate de tentativa de...

Turcia: A început procesul a 270 de persoane acuzate de tentativa de lovitură de stat în Turcia

DISTRIBUIȚI

Turcia148701 – 300112017 –  În orașul turc Izmir a început luni, 30 ianuarie 2017, procesul a 270 de persoane acuzate că au luat parte la tentativa de lovitură de stat militară din iulie 2016 din Turcia, inclusiv predicatorul Fethullah Gulen, desemnat drept instigatorul puciului și care este judecat în contumacie, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Prima audiere a demarat în condiții de înaltă securitate, în zonă fiind defășurate blindate ușoare ale jandarmeriei, precum și drone și câini special dresați.

Cei 270 de acuzați, dintre care 152 sunt în detenție preventivă, sunt judecați pentru ”’tentativă de răsturnare a ordinii constituționale”, ”apartenență la o organizație teroristă” și ”tentativă de înlăturare a parlamentului sau de a-l împiedica să-și îndeplinească sarcinile”. Ei riscă fiecare până la două pedepse cu închisoare pe viață.

Predicatorul exilat în SUA Fethullah Gulen, desemnat de autorități drept instigatorul la tentativa de puci, acuzație respinsă de Gulen, este judecat în contumacie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.