Acasă Externe UK: Brexit-ul, supus Parlamentului

UK: Brexit-ul, supus Parlamentului

DISTRIBUIȚI

parlamentarii-britanici148665 – 270112017 –   Proiectul de lege privind inceperea negocierilor de iesire a Marii Britanii din UE va fi supus Parlamentului pentru a autoriza declansarea procesului respectiv. In ciuda optimismului unor membri ai guvernului in privinta obtinerii rapide a avizului Parlamentului pentru activarea articolului 50 din Tratatul european de la Lisabona, surse informate londoneze prevad unele obstacole, respectiv formularea de catre opozitie a unor amendamente de fond la legea propusa de guvern privind declansarea procesului Brexit.

Documentul respectiv, de fapt un text foarte scurt, cere parlamentarilor sa ”confere prim-ministrului puterea de a notifica, in conformitate cu articolul 50 din Tratatul european, intentia Regatului Unit de a se retrage din Uniunea Europeana”. Publicarea acestui document intervine la doua zile de la pronuntarea deciziei Curtii Supreme prin care guvernul este obligat sa obtina avizul Parlamentului inainte de a activa articolul 50 din Tratatului de la Lisabona.

Ce urmeaza: proiectul de lege va fi, deci, inaintat Camerei Lorzilor si Camerei Comunelor, inainte de a avea si asentimentul regal. Data limita a derularii a etapei este 31 martie. ”Am incredere in Parlament, care a votat in favoarea organizarii referendumului”, a declarat David Davis, ministrul britanic insarcinat cu punerea in aplicare a Brexit.

Premierul  Theresa May a promis activarea articolului 50 din Tratatul european inainte de sfarsitul lunii martie, precizand ca votul din Parlament nu o va abate de la acest calendar. –   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.