Acasă Externe UK: Britanicii au numit un nou ambasador pe lângă UE

UK: Britanicii au numit un nou ambasador pe lângă UE

DISTRIBUIȚI

theresa-may148247 – 050112017 – Premierul britanic, Theresa May, l-a desemnat drept ambasador pe lângă Uniunea Europeană pe Tim Barrow, un diplomat de carieră care a fost și ambasador în Rusia, informează Financial Times citat de Agerpres.

Informația a fost confirmată de Downing Street, după ce a fost dată publicității de presa britanică.

Un comunicat remis de biroul purtătorului de cuvânt al premierului confirmă numirea, potrivit Reuters. Tim Barrow este directorul politic al ministerului de Externe și fost ambasador la Moscova. El va prelua postul de la Bruxelles săptămâna viitoare, indică sursa citată.

Noul ambasador îi va succeda lui Ivan Rogers, care a demisionat săptămâna trecută și a lansat critici dure la adresa felului în care guvernul de la Londra pregătește procedurile pentru ieșirea Marii Britanii din UE.

Desemnarea lui Barrow, diplomat cu 30 de ani vechime, i-ar putea dezamăgi pe unii partizani ai Brexit-ului care și-ar fi dorit ca postul să îi revină unui eurosceptic cu vizibilitate, comentează Reuters. În schimb, numirea ar fi, pentru funcționarii britanici, un semnal că experiența și valoarea le sunt, în continuare, recunoscute și apreciate. Barrow a deținut postul de secretar I al ambasadei Marii Britanii pe lângă UE, dar nu a avut nicio luare de poziție fermă cu privire la Brexit. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.