Acasă Externe Ungaria: Ungaria va acorda cetăţenie la peste un milion de maghiari care...

Ungaria: Ungaria va acorda cetăţenie la peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare

DISTRIBUIȚI

zsolt-semjen148198 – 030112017 –  Vicepremierul Guvernului Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat într-un interviu pentru postul de radio Kossuth că Executivulde la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali din România şi asupra unor şcoli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri ”menite să intimideze”, transmite MTI, citată de Agerpres.ro.

Semjen s-a referit la situaţia cetăţenilor de etnie maghiară din România, Serbia, Slovacia şi Ucraina şi a spus că până la finalul mandatului actualului Executiv, Ungaria va acorda cetăţenie unui număr de peste un milion de maghiari care trăiesc peste hotare şi că niciun Guvern nu a cheltuit mai mult pentru a-i ajuta pe aceştia să îşi păstreze identitatea lingvistică şi culturală.

Cu privire la situaţia minorităţii maghiare din România, vicepremierul Zsolt Semjen a spus că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali şi asupra unor şcoli aflate sub patronajul Bisericii, atacuri ”menite să intimideze”. El a mai spus că lupta împotriva corupţiei este importantă, dar că este ”absurd” că lideri maghiari au fost acuzaţi de fapte de corupţie ”pe baze evident false”.

Despre rezultatul alegerilor legislative de luna trecută, Semjen a declarat că este o chestiune de interes naţional pentru Ungaria ca UDMR să facă parte din Parlamentul României şi că rezultatul obţinut de partid la scrutinul din decembrie 2016 este ”foarte bun”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.