Acasă Politic Bruxelles: La Bruxelles merge și Ana Birchall

Bruxelles: La Bruxelles merge și Ana Birchall

DISTRIBUIȚI

148860 – 060212017 –  Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), care se va desfășura în data de 7 februarie 2017, la Bruxelles. Reuniunea are ca principal subiect discutarea agendei viitorului Consiliu European din 9 – 10 martie 2017, cu accent pe locuri de muncă, creştere şi competitivitate, securitate și relații externe UE. „Consiliul Afaceri Generale Reuniunea din 7 februarie este un bun prilej pentru a reitera importanţa pe care promovarea investiţiilor, creşterea economică şi ocuparea forței de muncă le au pentru România. Consolidarea unei Europe a prosperităţii, fundamentată pe aceste elemente, trebuie să ţină cont de necesitatea asigurării coeziunii şi coerenţei la nivelul statelor membre, printr-o abordare incluzivă și transparentă”, a precizat ministrul delegat în pregătirea participării la această reuniune.

În egală măsură, înaltul oficial român va sublinia, cu prilejul întâlnirilor pe care le are programate, determinarea Guvernului României de a coopera cu Comisia Europeană și cu celelalte instituții europene în vederea găsirii celor mai bune soluții, inclusiv la problemele stringente care fac obiectul actelor normative din domeniul justiției. Ministrul delegat Ana Birchall va reitera angajamentul ferm al Executivului de la București de a depune eforturi susținute pentru consolidarea statului de drept și a luptei împotriva corupției în România.

De asemenea, la CAG este prevăzută o discuție asupra urmăririi implementării deciziilor Consiliului European din decembrie 2016, pe baza unei evaluări privind priorităţile cheie ale Uniunii şi măsurile întreprinse în domenii precum migraţie şi frontiere externe, securitate internă, externă şi apărare, respectiv aspecte comerciale, sociale şi de tineret. În perspectiva dezbaterii pe acest subiect, oficialul român a precizat că „asigurarea unei implementări eficiente a deciziilor luate la nivelul Consiliului European este esenţială în contextul actual. Prin modul în care punem în practică aceste decizii putem răspunde așteptărilor pe care cetățenii le au de la Uniune, în special legate de obținerea de rezultate concrete și vizibile”.

Totodată, la reuniunea CAG va fi prezentată Comunicarea Comisiei privind paşii următori pentru un viitor durabil al Europei, comunicare care face referire la obiectivele de dezvoltare durabilă și la acțiunea Uniunii în raport cu acestea.

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Generale, Ministrul delegat Ana Birchall va avea o serie de întâlniri bilaterale cu înalți oficiali europeni, între care și Comisarul european pentru Justiție, Consumatori și egalitate de gen, Vĕra Jourová.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.