Acasă Politic Bruxelles: Ministrul de Externe, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe. Întâlnirea cu secretarul...

Bruxelles: Ministrul de Externe, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe. Întâlnirea cu secretarul general al NATO a fost amânată

DISTRIBUIȚI

148859 – 060212017 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, participă luni, 6 februarie 2017, la Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se va desfășura la Bruxelles, anunță MAE. Agenda discuțiilor vizează Ucraina și modalitățile de consolidare a relației Uniunii Europene cu această țară, evoluțiile din Libia, inclusiv în contextul imediat după Summit-ul de la Valletta, relațiile UE-Egipt, respectiv procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Înaltul Reprezentant/Vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, va informa miniștrii în legătură cu evoluțiile recente din cadrul dialogului Belgrad-Priștina, respectiv cu privire la situația din Siria.

De asemenea, ministrul de Externe are programate întrevederi bilaterale și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, și cu Înaltul Reprezentat /Vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini.

În marja reuniunii CAE, ministrul Teodor Meleșcanu avea programată și întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia urmau să fie discutate teme de actualitate aflate pe agenda aliată (stadiul şi perspectivele implementării deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia din iulie 2016, cu accent asupra măsurilor de interes direct pentru ţara noastră, legate de consolidarea posturii de descurajare si apărare pe flancul estic și sporirea rolului Alianței în proiectarea stabilității).

Realitate.net anunță, invocând un comunicat al Alianței Nord-Atlantice, că întâlnirea dintre ministrul român de externe Teodor Meleșcanu și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost amânată și că întâlnirea va fi reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior. Pagina respectivă nu mai poate fi accesată.   PROMPT MEDIA

 

foto:Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.