Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Un miliard de euro in cadrul cererilor de propuneri CEF 2017

Bruxelles: Un miliard de euro in cadrul cererilor de propuneri CEF 2017

DISTRIBUIȚI

149003 – 13022017 –  La 8 februarie, Comisia Europeana a lansat cererile de propuneri CEF 2017 care pun la dispozitie fonduri de un miliard de euro pentru proiectele de interes comun din sectorul de transport cu scopul de a maximiza nivelul de implicare privata si de capital in realizarea proiectelor din cadrul Mecanismului de Interconectare a Europei (CEF).

Propunerile vor avea doua termene limită. Primul este 14 iulie 2017, iar al doilea este 30 noiembrie 2017.Pentru prima data, aceasta cerere de propuneri a CEF va necesita o combinatie de subventii cu finantare din partea Fondului European pentru Investitii Strategice (EFSI), Bancii Europene de Investitii, Bancilor Nationale de Promovare sau investitorilor privati din sector. Pentru a primi sustinerea CEF, aplicantii vor trebui sa aduca dovada maturitatii financiare a proiectelor pentru a obtine fonduri complementare de la institutiile de finantare publice sau private.

Proiectele selectate trebuie sa contribuie la stabilirea unui transport durabil si modern de-a lungul Retelei Transeuropene de Transport. Trebuie acordata atentie speciala proiectelor care au ca scop eliminarea congestiei, sustinerea legaturilor transfrontaliere si accelerarea digitalizarii transportului, indeosebi in zonele cu potential ridicat si diferente de piata precum in tarile beneficiare ale fondurilor de coeziune, sistemelor de transport durabil si eficient si imbunatatirea intermodalitatii si interoperabilitatii in reteaua de transport. Acest lucru include noile tehnologii si sistemele de management al traficului precum Sistemul European de Management al Traficului Feroviar (ERTMS), Sistemele de Transport Inteligente pentru drumuri (ITS) sau Programul de cercetare privind managementul traficului aerian în cerul unic european.

”Punerea in aplicare a viziunii noastre privind un sistem de transport neintrerupt, inteligent si durabil in Europa necesita investitii care nu pot fi obtinute numai din fonduri publice. De aceea, lansam o solutie inovatoare pentru a profita cat mai mult de resursele noastre si pentru a debloca investitiile private neatinse, acordand atentie sporita tarilor beneficiare ale fondurilor de coeziune. Actiunea de astazi este un semn al solidaritatii in miscare”, a declarat comisarul pentru Transport Violeta Bulc.

In cadrul CEF, vor fi puse la dispozitie 24,05 miliarde de euro din bugetul UE 2014-2020 pentru cofinantarea proiectelor TEN-T de interes comun in tarile membre UE. 19,3 miliarde de euro au fost utilizate pana in prezent, scrie clubferoviar.ro.    PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.