Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: A fost publicat Planul de Management al Riscului la Inundații (PMRI)...

București: A fost publicat Planul de Management al Riscului la Inundații (PMRI) aferent celor 11 bazine hidrografice și fluviului Dunărea

DISTRIBUIȚI

148925 – 090212017 –  În Monitorul Oficial al României a fost publicat Planul de Management al Riscului la Inundații (PMRI) aferent celor 11 bazine hidrografice și fluviului Dunărea (porțiunea cuprinsă pe teritoriul României), pentru perioada 2016 – 2021.

Elaborarea, aprobarea și publicarea PMRI reprezentau condiții esențiale pentru accesarea fondurilor europene aflate la dispoziția României prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, destinate lucrărilor de apărare împotriva inundațiilor și prevenirea pagubelor.

”Prin implementarea Planurilor de management al riscului la inundații pentru toate cele 11 Administrații Bazinale de Apă și a Planului de Management al Riscului la Inundații pentru Fluviul Dunărea, porțiunea cuprinsă pe teritoriul României, în perioada 2016-2021 se urmărește reducerea consecințelor negative produse de inundații, fapt ce contribuie și la atingerea țintelor pe termen mediu și lung propuse în Strategia Națională de management al riscului la inundații pe termen mediu și lung”, a declarat ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu.

Planul cuprinde măsuri specifice, concrete (inclusiv lucrări de investiții), care urmăresc cele cinci domenii de acțiune din ciclul de management al riscului la inundații: Prevenire, Protecţie, Pregătire, Conştientizarea riscului la inundaţii, Refacere/Reconstrucţie. Aceste măsuri vor fi implementate la nivel național de toate instituțiile cu atribuții în managementul acestui tip de risc.

”Acest plan va fi instrumentul practic ce va orienta în următorii ani investițiile în domeniul managementului riscului la indundații, în așa fel încât acestea să nu se mai facă aleatoriu și fără o abordare integrată prealabilă, așa cum, din păcate, s-a  întâmplat până acum”, a explicat ministrul Adriana Petcu.

Realizarea primului PMRI constituie, totodată, și finalizarea etapei a III-a de raportare și, în același timp, realizarea obligațiilor ce revin României din sarcinile asumate pentru implementarea prevederilor Directivei 2007/60/CE privind evaluarea și gestionarea riscurilor de inundații.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.