Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Borza îl bate pe Cornu la tribunal

București: Borza îl bate pe Cornu la tribunal

DISTRIBUIȚI

149151 – 20022017 –  Tribunalul Mehedinti a dat castig de cauza Euro Insol, lichidatorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, in litigiul cu societatea Confort S.A., firma controlata de omul de afaceri timisorean Georgica Cornu.

Prin sentinta civila nr. 42, pronuntata joi, 16.02.2017, in dosarul nr. 9089/101/2013/a4, Tribunalul Mehedinti a respins contestatia formulata impotriva tabelului preliminar de creante, prin care Confort S.A. solicita de la RAAN R.A. suma de 663.783.220 lei ce reprezenta 35% din totalul datoriilor pe care RAAN R.A. le avea fata de creditori la momentul deschiderii procedurii insolventei, in luna septembrie a anului 2013.

”Prin inlaturarea de la masa credala a sumei de 663.783.220 lei, cresc considerabil sansele ca ceilalti creditori ai RAAN R.A. sa-si recupereze creantele. Printre cei indreptatiti sa-si recupereze creantele se numara salariatii RAAN, Complexul Energetic Oltenia, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale – Unitatea Teritoriala 515 Bucuresti, ANAF, Exim Bank,  Garanti Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Marfin Bank Romania”,a mentionat Adrian Munteanu reprezentantul lichidatorului judiciar Euro Insol.

De altfel, Euro Insol s-a constituit si parte civila in numele RAAN R.A. cu suma de 23 milioane lei intr-un dosar penal instrumentat de DIICOT Drobeta-Turnu Severin. Prejudiciul reprezinta garantia de buna executie ce a fost virata catre Confort S.A., intr-un contract ce trebuia finalizat in anul 2012, prin care firma timișoreană s-a angajat  să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare ”în slam dens” pentru Sucursala Romag Termo. Nici pana in prezent contractul nu a fost finalizat.

RAAN R.A. a intrat in faliment la 14 iunie 2016, Euro Insol fiind desemnat in calitate de lichidator judiciar, dupa ce planul de reorganizare propus de Tudor si Asociatii a esuat. Cu toate ca se afla in procedura falimentului, RAAN R.A. asigura agentul termic in sezonul rece 2016 – 2017 catre municipiul Drobeta-Turnu Severin, dupa ce firma Alfa Ground Solutions, care fusese desemnată să construiască centrala pe gaz pentru încălzirea oraşului,  nu a finalizat investitia.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.