Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Cine aruncă piatra?

București: Cine aruncă piatra?

DISTRIBUIȚI

149328 – 28022017 –  Judecatoarea CSM Simona Marcu a cerut marti sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a se verifica felul in care DNA si-a arogat competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea emiterii unui act normativ, dar si modul in care procurorul general Augustin Lazar a gestionat comunicarea dupa emiterea OUG 13. Sesizarile judecatoarei vin in contextul in care tot mai multe voci cer demiterea lui Kovesi si a lui Augustin Lazar dupa decizia CCR privind ancheta DNA in cazul OUG 13.

”Va propun sa suplimentam ordinea de zi cu doua puncte. Primul punct care sa vizeze sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la contextul in care DNA si-a arogat competenta de a verifica legalitatea si oportunitatea emiterii unui act normativ, in sensul celor retinute in decizia CCR, precum si sub alte aspecte, (…) in special cu privire la situatia de la DNA Ploiesti, respectiv daca s-au cunoscut disfunctionalitatile de la aceasta unitate de Parchet si care au fost masurile, daca s-au luat masuri, care au fost acestea, pentru a preintampina evolutia acestui caz”, a spus Simona Marcu, citata de Agerpres.

A doua propunere a vizat sesizarea Inspecției Judiciare cu privire la modalitatea prin care Augustin Lazar a gestionat comunicarea publica dupa trimiterea OUG 13. ”Al doilea punct vizeaza sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a verifica modul in care procurorul general, in calitate de reprezentant al Ministerului Public, a gestionat comunicarea publica in perioada ulterioara trimiterii OUG 13/2017, din perspectiva respectarii obligatiei de rezerva pe care o are orice magistrat”, a mai propus Simona Marcu.

Simona Marcu este judecatoare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sotul ei, Vasile Gil, este avocat. Potrivit declaratiei de avere a Simonei Marcu, sotul ei are o casa de locuit in Alexandria. Numele Simonei Marcu a aparut intr-un articol din 2006 scris de Razvan Savaliuc privind ”Clanurile din Justitie”. In dreptul Simonei Marcu apareau Gil Vasile, avocat, soțul ei, afin gradul II Marius Nicu Vasile, procuror la Parchetul Sectorului 4, afin gradul IV Adi Liliana Grigore, grefier la Judecatoria Buftea și afin gradul IV Silvia Ileana Raportaru, grefier la Inalta Curte de Casatie.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.