Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Concert extraordinar la Sala Radio: George Petean în rolul titular din...

București: Concert extraordinar la Sala Radio: George Petean în rolul titular din Simon Boccanegra

DISTRIBUIȚI

148905 – 080212017 –  Unul dintre baritonii cei mai cunoscuţi pe plan internaţional la această oră, George Petean, va cânta la Sala Radio în seara de 10 februarie 2016, ora 19.00, în rolul titular din opera Simon Boccanegra de Verdi, acompaniat de dirijorul David Crescenzi, aflat la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio şi al Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Ţuţu. În celelalte roluri vor putea fi admiraţi Cellia Costea, Cosmin Ifrim, Gelu Dobrea, Daniel Pascariu, Florin Simionca, Nicolae Simonov. Proiectul este integrat în seria evenimentelor Opera în concert, organizate de Orchestrele şi Corurile Radio la fiecare început de an.

Prezenţa sa în acest rol la Bucureşti este cu atât mai interesantă pentru public cu cât recunoaşterea unanimă a lui George Petean pe plan internaţional – bariton român născut la Cluj, în 1976 – s-a produs la debutul său în rolul Simon Boccanegra, la Teatro dell’Opera di Roma, în 2012, sub bagheta lui Riccardo Muti, când toate revistele de specialitate au elogiat interpretarea lui în rolul titular.

Din istoria publică a operei Simon Boccanegra de Verdi, interesant este că eşecul premierei la Veneţia, în 1857, i-a demonstrat autorului că publicul nu era încă dispus să accepte un tip de operă în care profunzimea psihologică conduce eroul către cântul pur. Verdi nu a renunțat şi, 25 de ani mai târziu, după un grandios Recviem scris în memoria lui Manzoni, contestat de noul val de muzicieni italieni, s-a împăcat cu fostul lui adversar, Arrigo Boito şi, solicitându-i colaborarea ca poet, a făcut să triumfe o versiune remaniată a operei Simon Boccanegra în 1881.

Un eveniment precum Simon Boccanegra în concert la Sala Radio este de natură să atragă atât publicul tradiţional al sălii, cât şi pe cel al operei bucureştene, la un concert unic, care propune spectatorilor o lucrare ce poate fi ascultată foarte rar în România.

Faptul că proiectele viitoare îl vor readuce pe George Petean pe scenele din New York, Londra, Viena, Berlin, Dresda, Napoli, Zürich, Chicago, interpretând rolurile de bariton din operele verdiene: Traviata, Bal mascat, Rigoletto, Otello, Trubadurul, Forţa destinului, sau cel al lui Gerard din Andrea Chenier de Umberto Giordano face cu atât mai tentant concertul propus de Orchestrele şi Corurile Radio.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.