Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: CSM s-a conformat

București: CSM s-a conformat

DISTRIBUIȚI

148813 – 030212017 –. Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis vineri încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a Oanei Schmidt-Hăineală şi a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori a luat în discuţie ”Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi a Oanei Andrea Schmidt – Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău”.

Joi, Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală şi Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale şi graţierea.

La 16 ianuarie, Oana Schmidt – Hăineală şi Constantin Sima au fost numiţi secretari de Stat în Ministerul Justiţiei.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 5 ianuarie, detaşarea în Ministerul Justiției a procurorului Oana Schmidt-Hăineală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de trei ani. De asemenea, Secţia a hotărât detaşarea în Ministerul Justiției a procurorului Constantin Sima de la Parchetul General, pe o perioadă de trei ani, începând cu 11 ianuarie. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.