Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: DNA face contestație în anulare la decizia instanței din Alba referitoare...

București: DNA face contestație în anulare la decizia instanței din Alba referitoare la abuzul în serviciu

DISTRIBUIȚI

149106 – 16022017 –  Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat joi, după bilanțul DIICOT, că procurorii anticorupție vor face contestație în anulare la decizia Curții de Apel din Alba Iulia care a suspendat o pedeapsă pronunțată pentru abuz în serviciu invocând o hotărâre a Curții Constituționale, informează Digi 24.

Curtea de Apel Alba Iulia a anulat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu şi a contestat pedeapsa în baza hotărârii CCR referitoare la articolul din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu. Decizia Curții Constituționale din iunie 2016 spune că articolul din Codul penal referitor la abuzul în serviciu este constituțional în măsura în care prin sintagma „în mod defectuos” se înțelege „prin încălcarea legii, a unei ordonanțe sau ordonanțe de urgență a Guvernului”.

Judecătorii au explicat în motivare că funcționarul public a fost condamnat pentru că a încălcat prevederi dintr-o hotărâre de guvern, așadar nu din legislație primară, ci secundară, motiv pentru care s-a ajuns la anularea pedepsei.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.