Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Doua multiplexuri de televiziune digitala terestra adjudecate in urma ofertelor initiale

București: Doua multiplexuri de televiziune digitala terestra adjudecate in urma ofertelor initiale

DISTRIBUIȚI

149017 – 14022017 –  Doua noi multiplexuri de televiziune digitala au fost adjudecate in cadrul licitatiei organizate de ANCOM la inceputul acestui an dupa ce comisia de licitatie a analizat ofertele depuse de catre cei doi participanti.

Astfel, M PLUS INVESTMENTS S.R.L cu sediul social in Iasi si-a adjudecat multiplexul local din Iasi, iar NOVA MEDIA S.R.L. a castigat un multiplex local pentru Timisoara. Pentru ca in Timisoara exista doua multiplexuri locale care pot fi alocate, in data de 16 februarie 2017 se va desfasura o runda de alocare in care candidatul are posibilitatea, daca doreste, de a-si alege o pozitionare preferata in spectru a multiplexului castigat, in urma achitarii unei taxe suplimentare.

Luni, 20 februarie 2017, ANCOM va anunta rezultatele finale ale licitatiei, inclusiv taxele de licenta pe care fiecare dintre companiile castigatoare va avea obligatia de a le achita.

In cadrul licitatiei, a patra de acest tip, au fost puse la dispozitia celor interesati doua multiplexuri nationale, 26 de multiplexuri regionale si 18 multiplexuri locale de televiziune digitala terestra nealocate in procedurile anterioare.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Prin intermediul fiecarui multiplex national se pot furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Asa cum a fost stabilit prin strategia privind tranzitia de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra aprobata de Guvernul Romaniei, acordarea multiplexurilor se face prin procedura de selectie competitiva, adica licitatie. Aceasta presupune ca fiecare ofertant sa depuna o oferta initiala prin care sa indice categoriile si numarul de multiplexuri pe care doreste sa le achizitioneze. In functie de existenta sau nu a unei cereri mai mari decat oferta, licitatia poate continua cu runde primare pentru multiplexurile unde cererea depaseste oferta, pentru celelalte categorii desemnarea castigatorilor facandu-se pe baza ofertei initiale.

Dupa ce se stabilesc castigatorii si preturile pentru fiecare multiplex solicitat, licitatia poate continua cu o runda de alocare in care multiplexurile unde sunt posibile mai multe alocari vor fi repartizate ofertantilor castigatori pe baza sumelor suplimentare pe care acestia vor fi dispusi sa le plateasca pentru a obtine o anumita alocare a frecventelor.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 de euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 euro. Taxele de licenta au fost stabilite de catre Guvern in luna februarie 2014.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.