Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Încă un pas în cadrul licitației pentru alocarea multiplexurilor de televiziune...

București: Încă un pas în cadrul licitației pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra

DISTRIBUIȚI

148739 – 010212017 –  In cadrul celei de-a patra licitatii pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra organizate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si-au depus dosarele de candidatura companiile Nova Media S.R.L. cu sediul social in Timisoara si M Plus Investments S.R.L cu sediul social in Iasi. In urma analizarii dosarelor depuse, comisia de licitatie anunta ca ambele companii sunt admise in etapele viitoare ale procedurii.

In data de 13 februarie 2017, in urma etapei stabilirii primului set de oferte castigatoare, comisia de licitatie va anunta ofertantii castigatori si daca este necesar sa fie organizata etapa de licitatie propriu-zisa.

In cadrul licitatiei sunt disponibile doua multiplexuri nationale, 26 de multiplexuri regionale si 18 multiplexuri locale de televiziune digitala terestra nealocate in procedurile anterioare.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.

Prin intermediul fiecarui multiplex national se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul intregii tari, in timp ce multiplexurile regionale si locale vor acoperi fiecare cate o anumita zona de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate.

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale si locale aceasta variaza intre 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 euro. Taxele de licenta au fost stabilite de catre Guvern in luna februarie 2014.

Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani. Castigatorii pot lansa serviciile imediat dupa obtinerea licentei din partea ANCOM si vor avea obligatia de a pune in functiune 36 de emitatoare in termen de 2 ani de la obtinerea licentei pentru multiplexurile nationale, respectiv un emitator in termen de 1 an pentru multiplexurile regionale sau locale. –  PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.