Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Interes prioritar pentru întărirea Parteneriatului Extins dintre România și India

București: Interes prioritar pentru întărirea Parteneriatului Extins dintre România și India

DISTRIBUIȚI

 148929 – 090212017 –  Secretarul de Stat pentru Afaceri bilaterale globale, Monica Gheorghiță, l-a primit ieri pe ambasadorul Republicii India în România, Ramesh Chandra. Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relației bilaterale și au subliniat interesul prioritar pentru întărirea Parteneriatului Extins dintre România și Republica India, prin dinamizarea dialogului politic la nivel înalt, precum și al schimburilor de vizite la nivel guvernamental și parlamentar.

Întrevederea a evidențiat prioritatea acordată de ambele părți extinderii și diversificării cooperării în plan investițional și comercial, inclusiv prin stabilirea unor contacte mai strânse între mediile de afaceri și organizarea unor misiuni economice în ambele țări.

Au fost discutate aspecte ale cadrului juridic bilateral aflat în negociere, precum și modalități concrete de impulsionare a cooperării în domeniul educației, pe linia schimburilor de studenți și a promovării limbii și culturii române în India, respectiv a limbii hindi și a civilizației indiene în România.

Dialogul a prilejuit și un schimb de opinii asupra temelor de actualitate aflate pe agenda internațională.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.