Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Invitație la colaborare

București: Invitație la colaborare

DISTRIBUIȚI

149122 – 17022017 –   Consilierii primarului general al Capitalei, impreuna cu directorul medical al Spitalului Colentina, Rodica Olteanu, au avut ieri o intalnire cu reprezentanti ai asociatiilor pacientilor, pentru a clarifica neintelegerile cu privire la situatia de la Spitalul Colentina, precum si pentru a initia o colaborare directa intre aceste asociatii si Municipalitate.

Astfel, referitor la memoriul scris de Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor conform caruia exista pericolul unei eventuale restrangeri a activitatii sectiei de Hematologie, atat conducerea spitalului Colentina cat si reprezentantii Municipalitatii au dat asigurari ca nu se doreste sub nici o forma restrangerea activitatii acestei sectii si ca nu sunt luate in considerare nici reducerea numarului de paturi, nici diminuarea schemei de personal. Mai mult decat atat, doua posturi au fost deja scoase la concurs, alaturi de toate celelalte posturi solicitate din sectiile ATI, Neurochirurgie si Cercetare, o adresa in acest sens fiind deja inaintata catre Ministerul Sanatatii.

Totodata, in cadrul intalnirii, reprezentantii primariei au invitat asociatiile pacientilor la o colaborare directa, incurajandu-i pe acestia sa trimita orice sugestii au pentru imbunatatirea atat a conditiilor de tratament din cele 19 spitale administrate de catre Municipalitate, cat si privitoare la accesibilitatea actului medical. Reamintim ca, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, ASSMB va demara anul acesta un amplu program de modernizare si dotare a tuturor spitalelor pe care le administreaza.

Asociatiile pacientilor prezente la intalnire si-au exprimat opinia privind necesitatea modernizarii si dezvoltarii sectiei de hematologie a Spitalului Colentina, avand in vedere numarul mare de pacienti atat din Bucuresti, cat si din restul tarii.

De asemenea, s-a mai discutat si despre componenta sociala a actului medical, in special despre transportul pacientilor care, din motive de sanatate, nu se pot deplasa singuri la spital, in acest sens reprezentantii Municipalitatii anuntand ca vor face toate demersurile pentru initierea unui program care sa sprijine aceasta categorie de pacienti.

Un alt punct discutat a fost lansarea demersurilor privitoare la includerea Spitalului Colentina in Programul national de tratament al hemofiliei si talasemiei, fapt care ar contribui semnificativ la dezvoltarea sectiei de hematologie si implicit la facilitarea accesului pacientilor la un tratament corespunzator.

In finalul intalnirii, reprezentantii asociatiilor pacientilor au salutat initiativa Primariei Capitalei de a initia colaborari concrete cu organizatiile care sustin drepturile pacientilor si si-au exprimat speranta ca bolnavii vor beneficia de conditii cat mai moderne de tratament.

La intalnire au participat reprezentantii Asociatiei Prietenii lui Adrian, Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, Asociatia Romana Impotriva Leucemiei si Asociatia Bolnavilor de Mastocitoza.    PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.