Acasă Externe București: Jens Stoltenberg l-a sunat pe Meleșcanu

București: Jens Stoltenberg l-a sunat pe Meleșcanu

DISTRIBUIȚI

149000 – 13022017 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a avut, duminică, 12 februarie, o convorbire telefonică cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, la inițiativa acestuia din urmă.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele de punere în aplicare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, cu accent pe măsurile vizând consolidarea apărării şi descurajării aliate în zona Mării Negre. Au fost salutate progresele deja obţinute şi a fost subliniată necesitatea continuării eforturilor în vederea implementării depline a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel.

Şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa unei abordări unitare din partea Alianţei, care să asigure coerenţa de acţiune între dimensiunea nordică şi cea sudică a flancului estic. De asemenea, a evocat angajamentul ferm al României pentru o relaţie transatlantică puternică, precum şi pentru îndeplinirea obligaţiilor care decurg din statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv pe linia alocării resurselor necesare apărării. A fost salutată declararea, la Varşovia, a capacităţii operaţionale iniţiale a sistemului NATO de apărare antirachetă, prin integrarea facilităţii de la Deveselu, şi a fost evidenţiată importanţa continuării acestui proces, în vederea operaţionalizării depline a sistemului NATO.

La rândul său, secretarul general al NATO a adresat mulţumiri pentru contribuţia de substanţă a României la operaţiile şi misiunile aliate, în special în Afganistan. Totodată, înaltul oficial NATO a exprimat aprecierea faţă de angajamentul României de a aloca, anual, 2% din PIB pentru apărare, ceea ce confirmă, o dată în plus, determinarea fermă a României de a-şi respecta obligaţiile în calitate de stat membru NATO.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.