Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Medicii legiști din 20 de județe au participat la seminarul demonstrativ...

București: Medicii legiști din 20 de județe au participat la seminarul demonstrativ “Determinarea conținutului de alcool etilic din probe de sânge prin tehnica GC-FID”

DISTRIBUIȚI

148954 – 10022017 –  La 9 februarie 2017, peste 40 de medici legiști din cadrul departamentelor medico-legale ale spitalelor județene din 20 de județe au participat la seminarul demonstrativ “Determinarea conținutului de alcool etilic din probe de sânge prin tehnica GC-FID” organizat de SCIENT – cel mai mare centru privat de cercetare în analiză instrumentală – și de Cromatec Plus, distribuitor de echipamente științifice al companiilor PerkinElmer și SCIEX.

În cadrul seminarului s-au făcut demonstrații practice de măsurări ale concentrației de alcool etilic în probe de sânge prin metoda gaz cromatografica cu detector cu ionizare în flacără  (FID). Totodată, au fost prezentate și alte tehnici de analiză folosite în cadrul departamentelor medico-legale care au dotări moderne: analiza țesuturilor și substanțelor prin metoda microscopiei în infraroșu și detecția și screening-ul substanțelor cu ajutorul tehnicii LC-MS-MS.

Specialiști au făcut demonstrațiile practice împreună cu participanții la seminar și au oferit lămuririle necesare pe care medicii le au cerut pe parcursul testelor. Introducerea în România a metodei de dozare a alcoolului din sânge prin metoda gaz-cromatografică necesită stabilirea unor standarde minime de performantă care trebuie îndeplinite, în paralel cu preocupările pe care trebuie să le aibă fiecare laborator pentru asigurarea validării științifice și a transparenței rezultatelor. De aceea, acest seminar își propune să contribuie la pregătirea medicilor legiști care vor pune în practică această metodă modernă și eficientă de măsurare a alcoolemiei din sânge.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.