Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Mesajul președintelui Iohannis la 27 de ani de la înființarea SIE

București: Mesajul președintelui Iohannis la 27 de ani de la înființarea SIE

DISTRIBUIȚI

148920 – 080212017 – Președintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj, cu prilejul împlinirii a 27 de ani de la înființarea Serviciului de Informații Externe (SIE). Astfel, șeful statului a subliniat ”rolul deosebit de important în apărarea democrației și a statului de drept”.

”Sunt conștient de dificultățile cu care vă confruntați, de la lipsa de resurse umane și materiale, la o legislație ce nu mai corespunde pe deplin provocărilor actuale de securitate. Remarc modul în care instituția a evoluat în această perioadă, adaptându-și pregătirea și intervenția în funcție de riscuri și amenințări și vă asigur că eforturile dumneavoastră sunt apreciate și recunoscute la justa lor valoare. O activitate atât de complexă precum cea desfășurată de către dumneavoastră necesită un nivel maxim de profesionalism și dedicație, experiență și implicare – componente determinante ale profilului ofițerilor de informații, în general – care trebuie să se regăsească nu doar în rândul oamenilor din instituție, ci și la nivelul conducerii acesteia. Ca militari într-o democrație, aveți un rol deosebit de important în apărarea acesteia și a statului de drept” a transmis președintele Iohannis. ”Prin specificul activității Serviciului, reprezentați una dintre cele mai avansate linii de apărare a statului român și a intereselor sale, iar prin prezența dumneavoastră în zone ostile și prin asumarea conștientă a riscurilor, contribuiți consistent la fundamentarea deciziilor de politică externă și de securitate. Vă faceți datoria pe deplin, cu eficiență și seriozitate, profesionalismul dumneavoastră contribuind la asigurarea climatului de securitate al statului român”, a mai spus Klaus Iohannis, subliniind că SIE „și-a asumat rolul proeminent pe dimensiunea intelligence-ului extern, definindu-se ca un partener credibil în comunitatea informativă euroatlantică”, în actualul context internațional.

”România are multiple interese strategice, atât din perspectiva Parteneriatului strategic cu SUA și aliații europeni, cât și în alte regiuni, de la cele vecine până la cele mai îndepărtate, în Orientul Mijlociu și Nordul Africii, precum și în Asia – toate având ca numitor comun nivelul ridicat și diversificat de amenințări și riscuri”.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.