Acasă Politic București: Mihai Goţiu se autosancţionează. Face o faptă bună

București: Mihai Goţiu se autosancţionează. Face o faptă bună

DISTRIBUIȚI

148894 – 070212017 –

sursa foto: Antena 3

După ce a fost filmat de un parlamentar PSD moțăind luni, în Parlament, Mihai Goţiu a anunțat că îşi asumă şi se autosanctionează cu salariul pe această saptămână. Senatorul USR a anunţat că-şi va dona indemnizația pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic, din patru spitale regionale.

Într-o declarație publică, Goţiu a afirmat: ”Mulțumesc tuturor celor care, pe parcursul zilei de ieri, a nopții și a dimineții mi-ați transmis mesaje critice oneste și/sau de încurajare. Faptul că în această dimineață am constatat că am cu câteva sute de prieteni pe Facebook mai mulți ca ieri și mesajele trimise direct m-au emoționat, dovedindu-mi că ați înțeles contextul în care s-a produs greșeala mea, ca efect al oboselii acumulate în ultima săptămână, când am stat de veghe, zi și noapte, cu colegii de la USR  pentru a bloca asaltul partidelor din coaliția de la putere împotriva Justiției.

În același timp însă, susținerea voastră mă obligă la asumarea până la capăt a ceea ce s-a întâmplat. Atât în semn de mulțumire pentru sprijin, cât și de penitență, am decis să mă auto-sancționez cu indemnizația pe o săptămână. O parte din această sumă o voi dona pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, în ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a găsit fonduri în legea bugetului.

Sper ca acest gest să fie corect înțeles atât de voi, cât și de colegii mei parlamentari din toate partidele, de la care aștept să-și asume, la rândul lor, responsabilitatea pentru fiecare acțiune care poate aduce atingere imaginii instituției pe care o reprezentăm, fie că e vorba de ațipit în plenul ședințelor, de trecut strada pe culoarea roșie a semaforului, de votat împotriva solicitărilor justiției de retragere a imunității unor colegi ori pentru criza recentă care a scos jumătate de milion de români în stradă”.

Parlamentarii USR au stat cinci zile și nopți treji într-o manifestare de tip sit-in desfăşurată în Camera Deputaţilor să protesteze împotriva adoptării celebrei Ordonanţe 13. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.