Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ministrul de Interne – cu ochii pe Facebook – demonizează ziariștii

București: Ministrul de Interne – cu ochii pe Facebook – demonizează ziariștii

DISTRIBUIȚI

Despre Pavel Abraham, nimic148777 – 020212017 – Ministrul de Interne, Carmen Dan, a acuzat, joi, mai multi jurnalisti si alte personalitati publice ca au promovat pe retelele de socializare apeluri de participare la proteste. Ministrul s-a plans ca acestia au facut publice si date personale ale unor ministri.

”In seara de 31 ianuarie, in Piata Victoriei din Capitala si din alte 32 de judete din tara s-au desfasurat actiuni de protest la care au participat peste 45 de mii de persoane din care aproximativ 20 de mii de manifestanti au iesit in Bucuresti. Acestea s-au desfasurat in general in mod pasnic, fara a fi inregistrate evenimente deosebite. Ieri, in data de 1 februarie, actiunile de protest au fost promovate prin intermediul retelelor de socializare, in special pe pagina ‘Coruptia ucide’ prin evenimente sub titulatura: ‘Nu, legii gratierii si amnistiei’. Cu aceasta ocazie am observat implicarea unor personalitati publice, formatori de opinie sau membri ai unor formatiuni politice pentru sustinerea acestor proteste in strada. Va pot da si cateva exemple: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Sercan, Lucian Mandruta, Nicusor Dan, Clotilde Armand, Catalin Tolontan sau Andrei Gheorghe”, a declarat Carmen Dan.

Ea a acuzat apoi ca ”au fost postate adresele unor lideri politici si numere de telefon ale ministrilor” pe retele de socializare. ”Respectivele informatii erau protejate, cu toate acestea au devenit publice. Eu insami am avut telefonul blocat din cauza mesajelor repetate”, a mai spus ministrul, citat de Aktual24.ro.

”Stimata doamna secretara Carmen Dan, va informez ca si diseara voi iesi in strada, desi sunt obosit si ma cam doare spinarea – o operatie mai veche. Si ii indemn pe toti bucurestenii sa faca la fel. Va sun sa va spun unde stationez”, a reactionat Mircea Marian.

Carmen Dan a negat ca ar fi primit informatii despre organizarea de incidente violente in Piata Victoriei: ”Eu nu am primit informari privitoare la eventuale intentii de provocare”.

Ministrul Dan nu a declarat însă nimic despre unele posturi de televiziune care susțin că protestatarii participă la o lovitură de stat și nici despre fostul șef al Poliției Române, Pavel Abraham, care a declarat recent că dacă ar mai fi șef la Interne ar trage în manifestanți. ”Vreau să vă spun – nu se ajunge la asta – și mulți vor crede că exagerez, că în câmpul democratic, dacă situația o impune, pentru a evita anumite violențe de proporții, se poate folosi și armament adevărat. Se somează de mai multe ori. Intrăm într-o grilă de tratare a unei manifestații până la capăt”, a spus Abraham. PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.