Acasă Politic București: Ministrul Gratiela Gavrilescu, la DNA

București: Ministrul Gratiela Gavrilescu, la DNA

DISTRIBUIȚI

149058 – 15022017 –  Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a fost audiata miercuri la DNA, în calitate de martor, în dosarul în care se fac cercetări legate de modul de elaborare OUG 13 privind modificarea codurilor penale, abrogată ulterior printr-o altă ordonanţă de urgenţă. ”Ce am avut de declarat am declarat”, a spus secretarul de Stat.

DNA a început o anchetă cu privire la modul de elaborare a ordonanţei de urgenţă privind modificarea codurilor penale în urma unui denunţ formulat, în 24 ianuarie, de Mihai Poliţeanu, Elena Ghioc şi Răzvan Patachi, membri ai asociaţiei ”Iniţiativa România”. DNA a precizat că în acest dosar se fac acte procedurale cu privire la aspectele sesizate de mai multe persoane, privind posibile fapte legate de ”modalitatea de adoptare a unor acte normative”.

Procurorii i-au audiat, săptămâna trecută, pe foştii secretari de Stat de la Ministerul Justiţiei Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima, tot în calitate de martor, ambii declarând că nu au contribuit la elaborarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 13 din 31 ianuarie privind codurile penale, abrogată de Guvern la cinci zile după adoptare.

În denunţ, membrii asociaţiei îi acuză pe premierul Sorin Grindeanu şi pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, de favorizarea făptuitorului şi de prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.  PROMPT MEDIA

 

foto:observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.