Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: PNL susține că PSD și ALDE înșeală din nou aleșii locali

București: PNL susține că PSD și ALDE înșeală din nou aleșii locali

DISTRIBUIȚI

149188 – 21022017 –  Plenul Senatului a luat în dezbatere proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017, care prevede, printre altele, și creșterea salariilor unor categorii de angajați remunerați din fonduri publice.

PNL consideră benefice modificările salariale care contribuie la creșterea nivelului de trai al multor categorii sociale. Cu toate acestea, dezbaterile care au avut loc în Comisia de Muncă, au clarificat, cu atât mai mult, nevoia elaborării Legi salarizării unitare a bugetarilor deoarece aceste cârpeli legislative au determinat anomalii și discrepanțe salariale cu un impact negativ în societate.

”PNL, consecvent principiilor asumate de susținere a tuturor categoriilor de aleșilor locali – primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene – a propus, cu ocazia dezbaterilor din comisii, dar și în plenul Senatului, un amendament prin care dorește ca funcțiile enumerate anterior să beneficieze, de asemenea, de creșteri salariale, cu atât mai mult cu cât prin aplicarea OUG 2/2017 anumite categorii de funcționari publici sunt mai bine plătite decât aleșii de la nivel local. Deși, la întâlnirea cu reprezentanții Asociației Primarilor de Comune președintele PSD, Liviu Dragnea, a promis susținerea edililor, la doar o zi distanță după promisiunea făcută, dând dovadă de ipocrizia caracteristică, reprezentanții PSD și ALDE au respins, amendamentul propus de senatorul Carmen Hărău prin care erau susținuți aleșii locali. Este regretabil dublul limbaj al Coaliției guvernamentale PSD – ALDE prin care se dă dovadă atât de lipsă de onestitate politică dar și de preocupare pentru recunoașterea importanței muncii decidenților publici locali”, a precizat senatorul PNL Carmen Hărău.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.