Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Ponta pierde din nou

București: Ponta pierde din nou

DISTRIBUIȚI

148903 – 080212017 –  Curtea de Apel Bucureşti a respins marţi cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Ponta nu a fost marţi la Curtea de Apel Bucureşti, el fiind reprezentat în sala de judecată de un avocat, scrie stiripesurse.ro.

În cadrul dezbaterilor, avocatul lui Ponta a declarat că actul administrativ prin care fostului premier i-a fost acordat în 2003 titlul de doctor nu putea fi revocat printr-un alt act administrativ, mai ales că primul şi-a produs efectele în circuitul civil. Avocatul a mai spus că demersul fostului ministru al Educaţiei, Mircea Dumitru, a fost lipsit de imparţialitate şi obiectivitate, iar decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost luată în baza unor sesizări nelegale.

La 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

Ponta a deschis două procese la Curtea de Apel Bucureşti, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei, însă acţiunile sale în instanţă au fost respinse.  PROMPT MEDIA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.