Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Portret succinct al Anei Birchall

București: Portret succinct al Anei Birchall

DISTRIBUIȚI

148980 – 13022017 –  România Curată face un portret succinct al Anei Birchall, actualul ministru interimar al Justiției, după demisia lui Florin Iordache. Cu numele de dinainte de căsătorie Ana Călin, Birchall este o avocată de lângă Mizil care s-a căsătorit cu un britanic născut în 1956, venit cu afaceri în România și care, conform relatărilor din presă, a cerut-o în căsătorie pe Ana la doar o lună după ce s-au cunoscut. Ca nivel de pregătire, Birchall este deținătoarea unui masterat și un doctorat în ”dreptul falimentului” la prestigioasa Yale University, clasată în 2016 în intervalul 10-15 la nivel mondial în topul instituțiilor de învățământ superior. Din punct de vedere profesional, Birchall a fost o vreme șefa juridicului din Omniasig, ulterior lucrând și pentru White& Case LLP, ulterior colaborând și cu Gabriel Biriș, ex-secretar de Stat în Ministerul Finanțelor în Guvernarea Cioloș. Conform informațiilor obținute de România Curată, Ana Birchall în profesia ei, cea de avocat, este considerată un bun profesionist.

Ana Birchall a fost consiliera lui Mircea Geoană pe când acesta era ministru de Externe în Guvernul Năstase. În 2008 politiciana s-a retras de pe lista de candidați la alegerile parlamentare, după ce jurnalistul Antena 3, Iosif Buble, a făcut publică o înregistrare video în care sugera că e vorba de Ana Birchall în timpul unei presupuse relații sexuale orale cu președintele de atunci al PSD, Mircea Geoană. Respectiva filmare video a afectat semnificativ imaginea Anei Birchall, fiind cel mai cunoscut caz de denigrare prin imagini compromițătoare cu tentă sexuală, a unei femei implicate în politică. Ana Birchall a cerut o expertiză criminalistică a filmulețului și concluzia experților a fost că nu era vorba de politiciană.

Jurnalistul  Iosif Buble, care a făcut public filmul erotic, a pierdut în instanță procesul în care a fost acuzat de calomnie și defăimare, fiind obligat la plata unor despăgubiri de 20.000 de euro către Ana Birchall. De asemenea, urmare a deciziei instanței, Ana Birchall a început procedurile legale de recuperare a sumei de 40.000 euro daune, din partea familiei lui Corneliu Vadim Tudor (decedat), care, pe baza respectivei filmări lansată de Iosif Buble, a denigrat-o pe politicană în ”ziarul” Tricolorul. Independent de scandalul de imagine, Ana Birchall a fost, conform informațiilor obținute de la apropiați ai acesteia, aceasta a fost extrem de afectată la nivel emotional de scandalul în care a fost târâtă. Soțul Anei Birchall, Martyn, ar fi declarat, conform EVZ, că bănuiește că în spatele denigrării soției sale, s-ar afla Viorel Hrebenciuc. – pe larg în Romaniacurata.ro    PROMPT MEDIA

foto:facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.