Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor...

București: Reuniunea Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene

DISTRIBUIȚI

149251 – 23022017 –  Miercuri, 22 februarie 2017, a avut loc reuniunea săptămânală a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene.

Cu această ocazie, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a susținut că “au fost evaluate progresele înregistrate în elaborarea pozițiilor României pe dosarele de interes major, în vederea asigurării participării eficiente a țării noastre la procesul decizional la nivelul Uniunii Europene, precum și demersurile care sunt necesare în continuare pentru accelerarea procesului de pregătire a viitoarei Președinții a Consiliului UE pe care România o va deține în prima jumătate a anului 2019”.

Au fost discutate, în perspectiva aprobării, mandatele de participare a delegațiilor României la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE care vor avea loc în perioada următoare și au fost prezentate rezultatele reuniunilor recente ale Consiliului UE.

Totodată, au fost trecute în revistă evoluțiile recente în activitatea Parlamentului European și a Comisiei Europene, cu accent pe pregătirea dialogului autorităților române cu instituțiile europene.

Comitetul de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, care funcționează în actuala sa formă în baza HG nr.34/2017 privind organizarea și funcționarea Sistemului național de gestionare a afacerilor europene în vederea participării României la procesul decizional al instituțiilor Uniunii Europene, își desfășoară activitatea sub conducerea ministrului delegat pentru afaceri europene și sub îndrumarea primului-ministru. Principalul obiectiv al acestuia este asigurarea participării eficiente a României la procesul decizional din cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Comitetul se reunește săptămânal, asigurând o reprezentare a ministerelor și a altor organe de specialitate, la nivel de secretar de stat cu atribuții în domeniul afacerilor europene.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.