Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Revoluţia Albă – butonul de reset pentru clasa politică românească

București: Revoluţia Albă – butonul de reset pentru clasa politică românească

DISTRIBUIȚI

”Acţiunea pentru Parlament curat şi Administraţie Publică curată”149111 – 17022017 –  După o perioadă în care a ales să-şi limiteze ieşirile publice pentru a nu influenţa reaşezarea politică postelectorală a României, grupul de iniţiativă ”Acţiunea pentru Parlament curat” revine să ia atitudine faţă de ceea ce se întâmplă în ţară.

Mişcările de protest şi mobilizarea exemplară a societăţii civile împotriva atacului politic la statul de drept continuă să ţină Europa concentrată pe starea de fapt din România. După a 16 zi de proteste, politicienii care au pus la cale mecanismul de legiferare în favoarea propriilor interese au devenit ezitanţi, dar par departe de a renunţa la planul de a-şi subordona sistemul judiciar.

Este azi mai limpede ca oricând realitatea asupra căreia am atras atenţia încă din urmă cu jumătate de an, anume premeditarea distrugerii organismelor de justiţie şi discreditarea sistematică a membrilor acestora de către aliaţii politici de conjunctură PSD – ALDE. Asupra ideii prezentate mai sus, m-am exprimat public în nenumărate rânduri, având în vedere experienţa mea politică de peste 25 de ani, timp în care am fost membru fondator al celui mai important partid din ţară la momentul înfiinţării sale, vicepreşedinte al Senatului României şi co-preşedinte executiv al ALDE. Înaintea celui mai recent scrutin electoral, am refuzat candidatura la Parlament, fiindcă nu am acceptat să fiu parte a unui sistem de legiferare ce urma să devină captiv unei clase politice al cărui unic obiectiv-cadru transpartinic era desfiinţarea justiţiei independente.

Vedem acum, din ceea ce se întâmplă azi în România, că, din păcate, am avut dreptate. S-a urmărit şi, în mare parte, s-a reuşit, crearea unei clase politice formate din deputaţi şi senatori cu dosare penale, care nu ar ridica vreodată probleme de moralitate şi legitimitate asupra liderilor cu probleme în justiţie ai partidelor din care fac parte. De asemenea, în acest melanj de politicieni penali, orice parlamentar tânăr şi lipsit de experienţă în planul legiferării, ar rămâne să fie doar poze ale unei mimate primeniri a clasei politice. Această acţiune avea să fie susţinută şi promovată de toate partidele – Putere şi Opoziţie deopotrivă. Cum aceste două condiţii de formare a structurilor corupte de decizie politică aveau să fie îndeplinite, ne aflăm azi la capitolul III al scenariului scris în bucătăria politică PSD – ALDE: bătălia cu cea de a treia putere în stat – Justiţia.

Recent, toată această regie politică a fost desfiinţată de preşedintele Iohannis şi de oamenii de bună credinţă din toată România, care au ieşit în stradă în ţară şi în străinătate şi s-au mobilizat să ţină vie mişcarea de rezistenţă a Revoluţiei Albe. Lovitura dată de PSD s-a văzut în sondaje, acolo unde partidul a scăzut la 20% în opţiunile electoratului. Urmând acelaşi vector, ALDE a dispărut ca partid din punct de vedere electoral, aşa cum, de altfel, am avertizat că se va întâmpla, dacă preşedintele Tăriceanu va decide să transforme formaţiunea politică într-o tribună anti-justiţie. Mobilizarea societăţii civile, susţinută de acţiunile instituţiei prezidenţiale, a reuşit să stopeze pentru moment legalizarea corupţiei la toate nivelele, datorită unei erori elementare făcută de conspiratorii politici – anume faptul că aceştia din urmă nu au luat în calcul noua compoziţie socială a României. Românii de azi nu mai sunt românii din anii 1990. Ei sunt conectaţi la mediul informaţional variat, şi-au cultivat spiritul civic şi au avut surpriza să constate că sunt mai deştepţi decât politicienii.

Pe cale de consecinţă, singura opţiune ca România să nu devină victimă colaterală în războiul politicienilor penali cu Justiţia este butonul de reset. În fapt, o restructurare din temelii şi fără compromisuri a clasei politice şi a mediului administrativ românesc (Parlament, Guvern, prefecţi, primari, consilieri judeţeni şi locali, funcţionari din instituţiile publice). Românii cer acum în stradă ceea ce noi am dorit să facem de la început. Mişcarea pe care am iniţiat-o în urmă cu câteva luni – ”Acţiunea pentru Parlament curat 2016” – devine ”Acţiunea pentru Parlament curat şi Administraţie Publică curată”, având ca scop îndepărtarea din sistemul politic şi administrativ românesc a tuturor persoanelor certate cu legea. Pentru că, aşa cum spune Thomas Jefferson, ”când injustiţia devine lege, rezistenţa devine datorie”, se arată într-un comunicat remis PROMPT MEDIA.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.