Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România ar putea avea primele contacte oficiale cu noua administraţie americană...

București: România ar putea avea primele contacte oficiale cu noua administraţie americană luna viitoare

DISTRIBUIȚI

149154 – 20022017 –  România ar putea avea primele contacte oficiale cu noua administraţie americană cu vicepreşedintele Mike Pence, luna viitoare. De asemenea, ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, afirmă că mandatul său va fi caracterizat şi de o abordare mai pragmatică a relaţiilor dintre România şi Federaţia Rusă, scrie gandul.info.

SUA vor rămâne implicate în activitatea NATO, dar incertitudinea se păstrează în privinţa relaţiei cu UE, unde referirile au fost sărace şi generale. Aşa a descifrat ministrul Teodor Meleşcanu mesajul de la Munchen al vicepreşedintelui SUA. Mike Pence s-a întâlnit în marja reuniunii cu preşedinţii celor trei ţări baltice, care au solicitat sprijin american pentru extinderea apărării aeriene.

România a fost felicitată de secretarul general al NATO pentru că alocă 2% Apărării, devenind a şasea ţară din Alianţă din acest punct de vedere. ”’Suntem relativ mulţumiţi. Toate propunerile noastre sunt în evoluţie, inclusiv cele referitoare la Marea Neagră. Sperăm ca, pas cu pas, ele să se transforme în realităţi militare”, a declarat Teodor Meleşcanu la televiziunea publică.

Ambasadorul României în SUA, George Maior, declarat recent că în cursul acestui an este posibilă o vizită a președintelui american în România.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.