Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: România – deplin angajată în eforturile NATO pentru creșterea stabilității și...

București: România – deplin angajată în eforturile NATO pentru creșterea stabilității și menținerea păcii în zonele de conflict ale globului

DISTRIBUIȚI

149309 – 27022017 –  Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a participat, luni, 27 februarie a.c., la Conferința Internațională organizată la deschiderea celui de al doilea atelier al Proiectului NATO cu tema ”Capabilităţile poliţiei de stabilitate NATO în contextul provocărilor de securitate emergentă”.

Cu acest prilej, ministrul a subliniat faptul că, în actualul context geopolitic, combaterea amenințărilor precum terorismul și activitățile infracționale, dar și stabilirea condițiilor pentru o guvernare stabilă, reconstrucție și dezvoltare sunt priorități ale structurilor specializate.

”România este pe deplin angajată în eforturile aliaților NATO pentru creșterea stabilității și menținerea păcii în zonele de conflict ale globului. Restabilirea și menținerea securității pentru populația locală în state sau zone afectate de conflict sau criză, ca și misiunile pentru restabilirea ordinii sau consolidarea statului de drept au constituit repere ale activității internaționale a structurilor specializate ale României”, a declarat ministrul Carmen Daniela Dan.

Oficialul guvernamental a reamintit că Ministerul Afacerilor Interne este implicat activ, de 19 ani, în respectarea angajamentelor României în diferite organizații – NATO, UE, ONU sau OSCE, făcând referire la diferitele misiuni la care au participat reprezentanții MAI în Kosovo, Timorul de Est, Haiti, Afganistan sau Mali.

În prezent, 105 cadre ale MAI, poliţişti şi jandarmi, participă la 17 misiuni în afara teritoriului naţional  pentru gestionarea situaţiilor de criză şi pentru stabilizarea şi reconstrucţia zonelor post-conflict.

În perioada 27 februarie – 2 martie, la București, are loc cel de al doilea atelier de lucru din cadrul proiectului cu titlul „Capabilităţile poliţiei de stabilitate NATO în contextul provocărilor de securitate emergentă”. Proiectul este structurat pe patru ateliere de lucru. Primul modul s-a desfășurat în Roma (Italia), urmând ca modulele 3 și 4 să fie organizate în Amsterdam (Olanda) și Vicenza (Italia).

Scopul principal al proiectului este de a genera aprobarea, în premieră, de către Consiliul Atlanticului de Nord, a conceptului operațiilor de stabilitate și promovarea capabilităților forțelor de tip jandarmerie de a gestiona misiunile de poliție în cadrul NATO.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.