Acasă Uncategorized București: România, invitată de onoare la Vienna Design Week

București: România, invitată de onoare la Vienna Design Week

DISTRIBUIȚI

149273 – 24022017 – Președintele Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, a primit joi, 23 februarie 2017, o delegație oficială a Vienna Design Week, compusă din Lilli Hollein, director al festivalului, Julia Hürner, curator și coordonator (head of production), și Alexandra-Maria Toth, manager de proiect. Delegația a fost însoțită de a Irina Cornișteanu, directorul ICR Viena.

Vizita delegației a fost prilejuită de semnarea contractului de colaborare între Institutul Cultural Român și Vienna Design Week pentru cea de-a XI-a ediție a festivalului, la care România va fi țară invitată de onoare.

Totodată, cu sprijinul ICR, până la 26 februarie, delegația Vienna Design Week se va întâlni cu studenți și masteranzi ai universităților de profil din București, Cluj-Napoca și Timișoara, precum și cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniul designului artistic sau de produs.

Lilli Hollein a subliniat buna colaborare din ultimii ani dintre Institutul Cultural Român și Vienna Design Week, menționând că este o bucurie ca România să fie invitatul special al ediției cu numărul 11. ”Designul este un instrument al societății”, a declarat directorul Vienna Design Week, ”performanțele antreprenoriale din zona start-up sau noile industrii emergente fiind strâns legate de progresele recente din domeniul designului”.

Radu Boroianu a mulțumit pentru invitația făcută României, amintind și de parteneriatul dintre Vienna Design Week și festivalul bucureștean Romanian Design Week, care se bucură și de susținerea ICR. ”Designul poate să influențeze societatea, per ansamblu, chiar mai mult decât celelalte arte vizuale”, a declarat președintele ICR, întrucât este „”el mai inventiv dintre artele vizuale”. A amintit și de importanța designului de produs, aflat în relație directă cu vandabilitatea acestuia, fiind bine-cunoscută influența esteticului produsului asupra cumpărătorilor, inovațiile tehnologice fiind întotdeauna mai bine puse în evidență de un design de produs performant.

Cea de-a XI-a ediție a Vienna Design Week se va desfășura în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2017. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.