Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Se vorbește din nou de Poliția animalelor

București: Se vorbește din nou de Poliția animalelor

DISTRIBUIȚI
Un catel comunitar sta intr-o cussca, in Sibiu, sambata, 23 mai 2009. Fundatia Das Kleine Tierheim a plecat astazi cu primul transport de caini din Sibiu catre Germania. Actiunea este facuta in colaborare cu Fundatia Francisc din Sibiu. ANA POENARIU / MEDIAFAX FOTO
Un catel comunitar sta intr-o cussca, in Sibiu, sambata, 23 mai 2009. Fundatia Das Kleine Tierheim a plecat astazi cu primul transport de caini din Sibiu catre Germania. Actiunea este facuta in colaborare cu Fundatia Francisc din Sibiu. ANA POENARIU / MEDIAFAX FOTO

148984 – 13022017 –  Consilierul general Tudor-Tim Ionescu, initiatorul proiectului ”Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor”, alaturi de conducerea Administratiei pentru Protectia si Supravegherea Animalelor , s-au intalnit la sediul Municipalitatii cu cetateni si membrii ai organizațiilor neguvernamentale care au depus comentarii la proiectul care a fost supus timp de 45 de zile dezbaterii publice.

Dupa ce vor fi analizate toate propunerile si recomandarile primite din partea cetatenilor si a ONG-urilor pentru protectia animalelor, noua strategie va fi supusa aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

La finalul intalnirii, atat reprezentantii Municipalitatii, cat si cei ai asociatiilor pentru protectia animalelor, au convenit ca principiile   de baza ale noii strategii sunt educatia cetatenilor  in sensul in care proiectul de hotarare trebuie sa presupuna masuri  pentru toate animalele cu stapan din Capitala, nu doar pentru caini, aducerea   adaposturilor pentru animale  la standarde europene si derularea unor  campanii de incurajare a adoptiilor.

Cetatenii si reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor participanti la discutie si-au manifestat aprecierea pentru implicarea actualei administrații, prin Primarul General, Gabriela Firea, si prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in abordarea și rezolvarea problemei animalelor fara stapan, realizandu-se, in acest sens, cativa pasi importanti.

“Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor” vine in sprijinul nu doar al animalelor fara stapan, ci si al organizațiilor neguvernamentale si se bazeaza pe trei teme strategice majore pe care municipiul Bucuresti le are in vedere in urmatorii cinci ani: necesitatea solutionarii integrate a problemei animalelor abandonate pe domeniul public; relatia dezechilibrata dintre proprietarii de animale domestice si cei ce nu detin animale de companie; obligatia legala a autoritatilor publice locale de a se responsabiliza si actiona in consecinta in privinta asigurarii statusului epidemiologic pe teritoriul administrat, gestiunea si recenzarea tuturor animalelor, respectarea conditiilor sanitar-veterinare de bunastare si protectie a acestora. Strategia pentru protectia si bunastarea animalelor in municipiul Bucuresti propune urmatoarele masuri: prevenirea abandonului prin oferirea sprijinului de catre autoritatea competenta a Primariei Municipiului Bucuresti, sterilizarea animalelor abandonate, printr-o actiune coordonata cu judetul Ilfov, infiintarea ”Politiei Animalelor”,  in subordinea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), reorganizarea Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), ridicarea animalelor abandonate pe domeniul public si cazarea lor in spatii special amenajate si gestionate de Primaria Muncipiului Bucuresti (centre de triaj in vederea adoptiei), capturarea animalelor se va face de catre persoane care au absolvit un program de formare in domeniul etologiei si protectiei animalelor si vor fi asistate de medici si/sau asistenti veterinari respectand protocoalele veterinare, reamenajarea si reconceptualizarea adaposturilor pentru animale prin transformarea in centre de adoptii.

O atentie deosebita va fi acordata educatiei si responsabilizarii cetatenilor cu privire la respectarea conditiilor legale de detinere si de abandon a animalelor, prin realizarea unor campanii educative, de constientizare a opiniei publice, cu sustinerea mass-media”.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.