Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Senatul a adoptat tacit 14 ordonanțe ale fostului guvern

București: Senatul a adoptat tacit 14 ordonanțe ale fostului guvern

DISTRIBUIȚI

148913 – 080212017 – Senatul, ca primă cameră sesizată. a adoptat tacit în şedinţa plenului de miercuri, 8 februarie, 14 proiecte de aprobare a unor ordonanţe de urgenţă aprobate de Guvernul Cioloş, ca urmare a depăşirii termenului, în perioada 22 decembrie 2016 – 2 februarie 2017, în care puteau fi dezbătute şi votate.

Printre actele normative adoptate tacit miercuri se numără cel referitor la înfiinţarea Autorităţii de Reformă Feroviară, modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat individual pentru salvarea Companiei Naţionale a Uraniului – SA, completarea Legii privind regimul deşeurilor.

Alte ordonanţe care au trecut tacit de Senat vizează stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale, aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, plata tratamentului în străinatate al persoanelor afectate de incendiul produs în clubul Colectiv, instituirea cadrului legal pentru facilitarea transportului gratuit pe calea ferată română în vederea exercitării dreptului de vot la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova din data de 13 noiembrie 2016 – turul II, de către elevii şi studenţii moldoveni care studiază în România. Potrivit Agerpres.ro, Camera Deputaţilor va dezbate şi vota aceste acte normative în calitate de for decizional. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.