Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Tăriceanu vrea dezbatere

București: Tăriceanu vrea dezbatere

DISTRIBUIȚI

148756 – 010212017 –  Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat voalat ordonanta de urgenta a guvernului privind modificarea legislatiei penale, sustinand ca ar fi fost mai indicat ca prevederile sa fi fost discutate in Parlament.

”Cred ca nimeni nu poate sa puna sub semnul intrebarii ceea ce este legal. Este in puterea guvernului sa adopte proiecte de ordonanta. Continuu sa cred ca singurul loc democratic de dezbatere este Parlamentul, este singurul care are legitimitate si reprezentativitate. (…) Ordonantele pot suferi modificari in Parlament, cred ca stiti acest lucru”, a subliniat Tariceanu, citat de Aktual24.ro.

El a anunta ca va organiza o dezbatere cu institutiile judiciare. ”Voi cere aprobarea Biroului Permanent pentru a organiza o dezbatere la care voi invita presedintele CSM-ului, pe procurorul general, asociatiile de magistrati. Asemenea acte normative de importanta trebuie dezbatute, vreau sa ascult punctul lor de vedere”.

Tariceanu i-a acuzat apoi pe magistratii din CSM si pe procurorul general ca au ”atitudini politice”. ”Atitudinile CSM si ale procurorului general au devenit din ce in ce mai politice. Trebuie sa aplice legea, nu au rolul de a fi parte activa in dezbaterea politica”, a sustinut presedintele Senatului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.