Acasă Vest Caras-Severin Caraş-Severin : Traficanții de droguri se repliază. Percheziții DIICOT la 15 adrese

Caraş-Severin : Traficanții de droguri se repliază. Percheziții DIICOT la 15 adrese

DISTRIBUIȚI

 148888 – 070212017 – 15 adrese din Reșița sunt percheziționate de DIICOT Caraş-Severin pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de  trafic de droguri de risc şi  deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu. Un număr de  26 de personae vor fi audiat la DIICOT.

Potrivit  anchetatorilor, începând din 2015, după destructurarea unor rețele de traficanți de droguri a fost constatată o creștere a cererii pe ”piață” și o înmulțire semnificativă a situațiilor de transformare a ”consumatorului de droguri”  în ”distribuitor de droguri”, din ce în ce mai mulţi consumatori identificând noi surse de aprovizionare cu droguri, în special din zona municipiului Timișoara, astfel că au început să asigure și nevoia de consum a celor care nu aveau astfel de surse.

Concomitent, pe considerente de amiciție dar și “de afaceri” au început să colaboreze, scopul principal fiind acela de a avea asigurată în permanent “marfa” în propriul cerc de distribuție.

În acest context, s-a constatat apariția, în Reșița, a unei noi rețele de trafic de droguri. Spre deosebire de alte grupuri infracţionale destructurate anterior, acesta nu era format din membri cunoscuți ai lumii interlope, ci din tineri, unii dintre aceştia încă elevi, astfel că, din punct de vedere al nivelului distribuției de droguri, suspecţii au avut avantajul  de a pătrunde relativ uşor  în mediile de consumatori (spre deosebire de grupurile formate din persoane cunoscute ca violente, situații în care consumatorul era reticent în a avea contacte cu astfel de persoane).

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Perchezițiile au loc cu sprijinul BCCO Timișoara și IPJ Caraș-Severin, precum și al jandarmeriei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.