Acasă Sud-Est Constanta Constanța: Prof. univ. dr. Gheorghe Taralunga – condamnat

Constanța: Prof. univ. dr. Gheorghe Taralunga – condamnat

DISTRIBUIȚI

149195 – 21022017 –   Fostul decan al Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius, profesorul universitar doctor Gheorghe Taralunga, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Constanta, la opt ani si opt luni de inchisoare pentru luare de mita. Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

De asemenea, un student grec, Evangelos Faloutsos, judecat pentru dare de mita, a primit o condamnare de doi ani de inchisoare cu suspendare, aceasta decizie putand, la randul ei, sa fie atacata cu apel.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Gheorghe Taralunga si a lui Evangelos Faloutsos in februarie 2015. Anchetatorii au stabilit ca, in luna ianuarie 2015, Taralunga, in calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, a primit de la zedce studenti sume cuprinse intre 200 si 600 de euro, pentru a-i promova, in conditii nelegale, la diferite examene. De asemenea, la data de 28 ianuarie 2015, pentru acelasi motiv, Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Taralunga 200 euro, in biroul sau de la sediul Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii Ovidius Constanta, in aceeasi zi profesorul universitar doctor fiind prins in flagrant-delict.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.