Acasă Externe Doru Petrișor Coliu cere sprijinul Sinodului pentru înființarea unor cimitire românești în...

Doru Petrișor Coliu cere sprijinul Sinodului pentru înființarea unor cimitire românești în afara granițelor țării

DISTRIBUIȚI

Deputatul PMP de Diaspora, Doru Petrișor Coliu, a avut o întrunire luni, 13 februarie 2017, cu Preasfințitul Episcop-Vicar Patriarhal, Varlaam Ploieșteanu, Secretar al Sfântului Sinod, pentru a propune conducerii Bisercii Ortodoxe Române înființarea unor cimitire românești în afara granițelor țarii.

Situația românilor care mor în străinătate este un subiect extrem de delicat, dat fiind faptul că Statul Român nu dispune de fonduri pentru repatrierea acestora. Există și situația în care rudele defunctului, stabilite într-o altă țară, doresc să-l îngroape în statul rezident. Am început aceste demersuri din dorința de a oferi românilor posibilitatea să-și îngroape morții după datinile strămoșești și după tradițiile Bisericii Ortodoxe Române” a precizat deputatul de de Diaspora Doru Petrișor Coliu într-un comunicat de presă.

Episcopul a promis că va analiza legislației privind înființarea cimitirelor și va cere ajutorul Preasfințitului Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei pentru sprijinirea acestui demers.

De asemenea, deputatul de diaspora Doru Petrișor Coliu a propus inițierea discuțiilor pe această temă și cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române din Italia, Germania, Franța și Marea Britanie, precum și din alte țări unde există comunități mari de români. -PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.