Acasă Cultura/Media Elveția: Succes impresionant în Elveția, în cadrul turneului ”Vladimir Cosma – 50...

Elveția: Succes impresionant în Elveția, în cadrul turneului ”Vladimir Cosma – 50 de ani de carieră muzicală”

DISTRIBUIȚI

148981 – 13022017 –  Compozitorul Vladimir Cosma a dirijat, pe scena Arena din Geneva Orchestra Română de Tineret, cea care, cu sprijinul Institutului Cultural Român, îl va însoți și în următoarele zile la Lyon, Rouen și Lille.

În cuvântul său introductiv, maestrul Vladimir Cosma a pus acest concert sub semnul diversității – o diversitate a genurilor muzicale abordate și a instrumentelor muzicale aduse pe scenă, precum și sub cel al descoperirii: ”descoperirea unei orchestre extraordinare, așa cum este Orchestra Română de Tineret / Orchestre National de Roumanie”.

Compozitorul a ținut să salute prezența în sala Arena din Geneva a lui Vlad Vasiliu, ambasadorul României în Elveția, și a președintelui Institutului Cultural Român, Radu Boroianu, căruia i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de ICR acestui turneu.

Timp de trei ore, joi, 9 februarie 2017, un public entuziast de peste 2.000 de persoane a ovationat creațiile muzicale ale lui Vladimir Cosma din pelicule celebre ale cinematografiei franceze. Îndelungi aplauze au răsplătit Orchestra Română de Tineret și o pleiadă de alți muzicieni, care au cucerit publicul, printre care și soprana Irina Baianț, trompetistul Emil Bîzgă, țambalistul Marius Preda, violonistul Rafael Butaru și alții, alături de Corul Universității din Geneva.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.