Acasă Externe Germania: Social-democratul Frank-Walter Steinmeier – noul președinte al Germaniei

Germania: Social-democratul Frank-Walter Steinmeier – noul președinte al Germaniei

DISTRIBUIȚI

148987 – 13022017 –  Social-democratul german Frank-Walter Steinmeier a fost ales duminică, 12 februarie 2017, președinte al Republicii federale, funcție în care îl va înlocui pe Joachim Gauck, care a renunțat să candideze pentru un al doilea mandat, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Fostul ministru de Externe, în vârstă de 61 de ani, a fost ales cu 931 de voturi pentru din totalul celor 1.239 de mari electori, proveniți în principal din cele două camere legislative.

Joachim Gauck, în vârstă de 76 de ani, fost pastor și activist pentru drepturile omului, a decis să nu candideze pentru un al doilea mandat, după expirarea celui actual, în luna martie.

Alegerea lui Steinmeier în funcția de președinte, cu atribuții în mare parte ceremoniale, are loc în urma înțelegerii intervenite între partidul său și creștin-democrații cancelarului Angela Merkel.

Frank-Walter Steinmeier a fost în România de trei ori. Ultima oară în 9 martie 2015, la împlinirea a 25 de ani de la înființarea Forumul Democrat al Germanilor din România. Atunci a fost și la Sibiu, unde a devenit cetățean de onoare al orașului, distincție acordată de primarul Astrid Fodor (FDGR), în prezența președintelui Klaus Iohannis.   PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.