Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: ALDE Gorj cere conducere unitară

Gorj: ALDE Gorj cere conducere unitară

DISTRIBUIȚI

149177 – 21022017 –  Un război de proporții este pe cale să izbucnească în ALDE. Tensiunile mocnite din timpul campaniei electorale și cele care au urmat în cadrul negocierilor pentru funcții au gripat mașina condusă de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, scrie Știripesurse.ro.

Un prim semnal al războiului a fost dat de organizația ALDE din Gorj. Delegația Permanentă a ALDE Gorj a adoptat o rezoluție prin care se solicită convocarea Congresului extraordinar, modificarea statutului ALDE și trecerea la președinte unic al partidului. Decizia a fost adoptată cu majoritate de voturi, existând o sigură abținere.

Această decizie a celor din ALDE Gorj este doar începutul, pentru că rând pe rând organizațiile județene vor convoca forurile de conducere pentru a adopta rezoluții asemănătoare. Statutul ALDE prevede că decizii similare ar trebui luate de o treime din numărul total al organizațiilor ALDE, iar dacă această condiție este îndeplinită, atunci conducerea centrală va fi obligată să organizeze Congresul extraordinar al partidului.

Mișcarea este una pornită de oamenii fideli lui Călin Popescu Tăriceanu, care își doresc o mai pronunțată autoritate a liderului ALDE, cel care acum se află într-un proces de co-decizie cu Daniel Constantin.  PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.